Собствениците на търговски обекти, намиращи се на територията на моловете, призоваха

...
Собствениците на търговски обекти, намиращи се на територията на моловете, призоваха
Коментари Харесай

И търговците в моловете поискаха да започнат работа

Собствениците на търговски обекти, намиращи се на територията на моловете, приканиха премиера Бойко Борисов и здравния министър Кирил Ананиев да им разрешат да стартират работа.

В момента активността в моловете е отчасти възобновена - работят единствено банки, застрахователни офиси, аптеки, супермаркети, заведения с открити площи и киносалони. 

" Считаме, че при прецизна организация и съблюдаване на  санитарно-хигиенните условия отварянето на комерсиалните обекти в моловете не би довело до усложняване на епидемиологичната конюнктура, само че съществено ще понижи негатните последствия върху стопанската система ", показват от Българската ритейл асоциация в писмо до премиера. В него те напомнят, че в бранша са заети близо 290 000 души, огромна част от които са в неплатен отпуск или на борсата.

" Ако не оперират, търговците са в справедлива неспособност да заплащат налози и разнообразни финансови отговорности към страната. Освен това, доста от тях имат банкови заеми и са изправени пред действителна заплаха да не могат да ги обслужват отсега нататък, а това ще сътвори спомагателни проблеми в банковата система ", се споделя в писмото.

Ателиетата за химическо разчистване в огромните търговски центрове също упорстват да им се разреши да отворят. " На процедура ни помагаме в битката против разпространяването на епидемията, като използваме съвременна технология за разчистване посредством озон, при която дейно се отстраняват близо 100% от познатите бактерии, акари и други по текстилните тъкани и материи ", показват от браншовата организация. И допълват, че в обектите няма седящи места, работят с гишета, а с изключение на това имат самостоятелна вентилация.

Българска стопанска камара също застава зад настояванията на търговците и ателиетата за химическо разчистване и предлага на държавното управление да се дискутира съответна дата за отваряне на обектите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР